Onze favoriete cranberrysaus

    Onze favoriete cranberrysaus

    14keer bewaard
    20min


    264 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept kreeg ik van een vriend van ons en is al meer dan 10 jaar een favoriete saus bij de kerstlunch.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 375 gr verse cranberry's
    • 350 ml water
    • 5 hele kruidnagels
    • 5 hele pimentkorrels (allspice)
    • 3 stokjes kaneel
    • 400 gr kristalsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Cranberry's in een pan met water op matig hoog vuur zetten.
    2. Kruidnagels, pimentkorrels en kaneelstokjes in een kruidenzakje of kaasdoek wikkelen en aan de cranberry's toevoegen.
    3. Ong. 10 minuten laten koken tot de cranberry's openbarsten.
    4. Suiker erdoor roeren en het vuur laag zetten. 5 minuten laten doorkoken tot de suiker is opgelost.
    5. Van het vuur nemen en laten afkoelen. Het kruidenzakje weggooien. 8 uur of een nacht in de koelkast zetten alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Koosje
    van
    3

    vanaf nu zal deze heerlijke cranberrysaus deel maken van onze kerstmenu! Dank je - 30 nov 2011

    van
    0

    Net even anders dan de 'gewone' cranberrysaus. Lekker. Alleen minder suiker toegevoegd. Voortaan is dit de manier waarop ik cranberrysaus maak. Ook warm, met havermoutpap aanbevolen! - 24 dec 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren