Eenvoudige kip Jalfrezi

    Eenvoudige kip Jalfrezi

    2keer bewaard
    1uur30min


    Maak dit als eerste!

    Een eenvoudige, zelfgemaakte kip jalfrezi curry die gewoonweg heerlijk is! Serveer met zilvervlies- of basmatirijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetlepels plantaardige olie
    • 450 gr kipfilet, in kleine stukjes gesneden
    • 1 ui, in dunne lange ringen van 5 cm gesneden
    • 1/2 groene paprika, in dunne plakjes van 5 cm gesneden
    • 1/2 rode paprika, in dunne plakjes van 5 cm gesneden
    • 4 teentjes knoflook, geperst
    • 1 eetlepel geraspte gember
    • 3 theelepels gemalen kurkuma
    • 1 theelepel chilipoeder
    • 3 theelepels komijnpoeder
    • 3 theelepels korianderpoeder
    • 2 blikken (van elk 400 gr) tomatenblokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verhit 2 eetlepels olie in een grote diepe koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak tot deze niet meer roze aan de buitenkant is. Schep de kip uit de pan en zet apart.
    2. Verhit de resterende olie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Voeg de uien en paprika toe en bak tot ze niet meer knapperig zijn.
    3. Voeg de knoflook, gember en specerijen toe en roer ongeveer 1 minuut tot het lekker gaat ruiken.
    4. Blus de pan af met een kleine hoeveelheid bouillon of water.
    5. Voeg de tomaten toe en doe de kip en de sappen terug in de pan. Dek af en laat 1 uur op laag vuur sudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren