Eierbiggetjes

    Eierbiggetjes

    1keer bewaard
    15min


    Maak dit als eerste!

    Een grappige en lekkere traktatie voor bij het ontbijt. Deze biggetjes worden gemaakt van hardgekookte eieren met radijsoortjes, peperkorrelogen en een worstneus. Mijn nichtje is er dol op en ze eet anders nooit hardgekookte eieren!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 hardgekookte eieren
    • 2 radijsjes, in plakjes
    • 8 hele peperkorrels
    • 4 takjes verse peterselie
    • 1 knakworst, in plakjes
    • 1/2 theelepel pindakaas
    • ketchup
    • 4 blaadjes sla

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Snij een klein plakje aan de zijkant van het ei af zodat het ei op z'n zij kan blijven liggen ​​op een blaadje sla (dit is tegen het wegrollen).
    2. Snij 8 driehoeken uit de radijsplakjes.
    3. Maak sleuven aan weerszijden van de eieren, waar je de oren wilt plaatsen, en zet de radijs erin om de oren te maken.
    4. Lijm met pindakaas een plakje worst vast aan de punt van het ei. Maak de neusgaten met behulp van ketchup.
    5. Druk de peperkorrels in het ei voor de ogen en maak een staart met een takje peterselie. Veel plezier!

    Tip

    Vervang het knakworstje voor een stukje wortel als je een vegetarische variant wilt maken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren