Eivrije cognacsaus

    Eivrije cognacsaus

    Voeg toe aan favorieten!
    15min


    Maak dit als eerste!

    Cognacsaus kan nog steeds worden genuttigd door degenen die geen eieren kunnen verdragen. Dit is een heerlijke eivrije variant op de klassieke cognacsaus.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 40 gr boter
    • 2 eetlepels bloem
    • 1/8 theelepel zout
    • 110 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 225 ml kokend water
    • 6 eetlepels cognac of brandewijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Smelt de boter in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Roer de bloem en het zout erdoor tot de bloem is opgenomen door de boter. Roer de bruine suiker erdoor totdat ook deze is opgenomen. Haal van het vuur. Roer het kokende water erdoor en zet terug op het vuur. Blijf roeren tot de saus glad is, kookt en daardoor indikt. Tot slot roer je er de cognac door. Serveer warm, het liefst met een heerlijk toetje.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren