Espresso kaneelmuffins

    Espresso kaneelmuffins

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    Maak dit als eerste!

    Een delicate muffin met de subtiele smaak van koffie die mooi combineert met kaneel.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 250 gr bloem
    • 150 gr suiker
    • 1/4 theelepel zout
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel baksoda
    • 1 theelepel kaneel
    • 225 ml melk
    • 2 scharreleieren
    • 4 eetlepels koolzaadolie (of zonnebloemolie)
    • 1 theelepel instant koffie (korrels)
    • 70 gr gemberkoekjes, fijngemalen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Vet een bakblik voor 12-muffins in met gesmolten boter.
    2. Meng de droge ingrediënten in een middelgrote kom en zet apart.
    3. Giet de melk in een schone grote kom en klop de eieren en olie erdoor.
    4. Los de oploskoffie op in 1 theelepel heet water en giet bij de natte ingrediënten.
    5. Voeg de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en meng tot alles net gecombineerd is.
    6. Roer de gemberkoekkruimels erdoor en meng tot een glad geheel.
    7. Schep het mengsel in de muffinvormpjes en bak gedurende 20 minuten of tot ze gaar en mooi bruin zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren