Ewa's kwarktaart

    Ewa's kwarktaart

    1keer bewaard
    1uur20min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Mijn kwarktaart is heerlijk rijk en vol van smaak. Heerlijk voor elke gelegenheid. Een echte topper!

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • Taartbodem
    • 250 gr margarine
    • 220 gr suiker
    • 5 eieren
    • 375 gr bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • Vulling
    • 1 kilo kwark, geprakt
    • 250 gr boter
    • 5 eieren, gesplitst
    • 220 gr suiker
    • 2 eetlepels aardappelmeel
    • 1 theelepel citroenextract
    • handje rozijnen
    • 120-150 ml melk (zoveel als nodig)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

      Bodem:

    1. Meng 250 gr margarine met 220 gr suiker. Voeg een ei per keer toe tot je 5 eieren hebt toegevoegd en meng goed na elke toevoeging. Zeef de bloem met het bakpoeder. Voeg geleidelijk toe aan het eimengsel. Zet opzij.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm van 23 x 33 cm in.
    3. Vulling:

    4. Klop 250 gr boter met 220 gr suiker samen tot een luchtig mengsel. Klop 5 eierdooiers erdoor. Roer de geprakte kwark en het aardappelmeel erdoor.
    5. Klop de 5 eiwitten stijf. Roer door het kwarkmengsel en meng er voorzichtig het citroenextract en de rozijnen door.
    6. Neem ongeveer drie soeplepels beslag apart en schep in een kom. Meng met behulp van een lepel het beslag samen met zoveel melk als nodig is om een ​​dun, crème-achtig beslag te creëren.
    7. Giet het resterende beslag in het bakblik. Verdeel het kwark mengsel erbovenop. Giet vervolgens het dunne beslag bovenop het kwarkmengsel en strijk glad met een lepel.
    8. Bak 60 minuten in de voorverwarmde oven.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren