Fazant in pestoroomsaus

    Fazant in pestoroomsaus

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur30min


    Maak dit als eerste!

    Ik probeer altijd nieuwe dingen uit en dit bleek een leuke verrassing! Dit is een heerlijke manier om fazant klaar te maken, en bijzonder! Serveer dit gerecht met een pasta naar keuze.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 filets van fazantborst
    • 180 ml witte wijn
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, gesnipperd
    • 10 champignons, gesneden
    • 1 handvol spinazie, gehakt
    • 110 ml witte wijn
    • 60 ml slagroom (liefst met een hoog vetgehalte)
    • 3 eetlepels pesto
    • geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Braad de fazantborsten 50 minuten met 180 ml witte wijn in een voorverwarmde oven op 180°C. Laat afkoelen en verwijder dan het vlees van de botten en snijd in kleine stukjes.
    2. In een middelgrote pan op middelhoog vuur, bak je de ui in de olijfolie tot de uien zacht zijn. Voeg champignons, spinazie en fazant toe en bak tot de groenten zacht zijn. Giet 110 ml witte wijn in de pan, dek de pan af, en laat 5-7 minuten sudderen.
    3. Verwijder het deksel en neem van het vuur. Voeg de room en pesto toe. Roer door, en serveer met pasta en geraspte Parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren