Pasta met fazantragout

    Pasta met fazantragout

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijke pasta met fazant en een romige saus met paddestoelen en witte wijn. Serveer deze overheerlijke pasta met geraspte Parmezaanse kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 eetlepels olijfolie
    • 2 fazantborst (koop filets, dus botten verwijderd, en snijd in dunne blokjes van 2,5 cm)
    • 1 eetlepel uitgeperste knoflook
    • 2 theelepels gedroogde basilicum
    • 15 gr boter
    • 10 eetlepels fijngesneden lente-ui of sjalot
    • 350 gr shiitake paddestoelen, gehalveerd
    • 225 gr kastanjechampignons, in vieren
    • 4 eetlepels fijngehakte zongedroogde tomaten in olijfolie
    • 4 eetlepels arrowrootpoeder (ook wel pijlwortel genaamd)
    • 225 ml droge witte wijn
    • 1 eetlepel zout, of naar smaak
    • Om erbij te serveren
    • tagliatelle pasta
    • geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de stukken fazant samen met de knoflook en basilicum bruin. Eenmaal bruin, haal je ze uit de pan en zet je ze apart.
    2. Doe de boter en de resterende olijfolie in de pan. Bak de lente-uitjes, champignons en zongedroogde tomaten. Zodra de champignons en uien zacht zijn, los je het arrowrootpoeder op in de wijn. Doe dit erbij in de pan.
    3. Voeg de fazant toe aan de pan, voeg zout toe, dek af en breng weer aan de kook. Laat 10 minuten met de deksel erop sudderen.
    4. Serveertip: Serveer met verse beetgaar gekookte tagliatelle pasta gegarneerd met geraspte Parmezaanse kaas.

    Tip

    Je hoeft niet een hele eetlepel zout toe te voegen. Je kunt beginnen met 1 theelepel en aan het eind proeven en eventueel nog meer zout toevoegen.

    Arrowrootpoeder

    Arrowrootpoeder is een verdikkingsmiddel dat vergelijkbaar is met maïzena. Arrowrootpoeder werkt alleen beter bij sauzen met een hoge zuurgraad en kan goed worden ingevroren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren