Fazantschotel met champignons

    Fazantschotel met champignons

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijke manier om gestoofde fazant te serveren, namelijk met veel champignons! Serveer er aardappelpuree of gekookte aardappelen bij.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 fazanten, schoongemaakt en in stukken (met bot)
    • 60 gr bloem
    • kruiden, naar smaak (optioneel)
    • 110 gr boter
    • 400 gr champignons, in stukjes
    • 1 ui, gesnipperd
    • 2 kippenbouillonblokjes
    • 225 ml warm water
    • sap van 1/2 citroen
    • 1 theelepel zout, of naar smaak
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Bedek de stukken fazant met bloem en eventueel nog wat kruiden (bijvoorbeeld zout, peper en Italiaanse kruiden). Verhit de boter in een braadpan en bruin de stukken fazant aan alle kanten. Haal uit de pan en zet apart.
    2. Bak de champignons en uien in de pan tot ze bruin zijn. Doe de fazant in de pan, samen met de overige ingrediënten. Dek af en stoof op laag vuur in ongeveer 1 uur gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren