Makkelijk marshmallow fondant

  2 uur 30 minuten

  Dit is een super eenvoudig recept met marshmallows en een elektrische mixer. Gebruik voor het versieren van je favoriete taarten.


  4 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Opbrengst: 1 tot 2 kilo fondant

  • boter of margarine, om in te vetten
  • 900 gr poedersuiker
  • 450 gr marshmallows
  • 4 eetlepels water

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 30min  ›  Extra tijd: 2uur rusten  ›  Klaar in:2uur30min 

  1. Vet een beslagkom in met boter of margarine, en doe hetzelfde met de deeghaken. Vet ook een hittebestendige kom en een siliconen spatel in.
  2. Zeef de poedersuiker in een schone (niet ingevette) kom. Zet opzij.
  3. Meng de marshmallows en het water in de ingevette beslagkom. Zet telkens 30 seconden in de magnetron totdat de marshmallows zijn gesmolten.
  4. Doe 3/4 van de poedersuiker in de beslagkom bij de gesmolten marshmallows. Mix op een lage stand met de elektrische mixer, en voeg meer suiker toe als dat nodig is. Je wilt een stevig maar niet plakkerig ​​mengsel krijgen.
  5. Haal het mengsel uit de kom en kneed (met ingevette handen!) op een schoon en ingevet werkoppervlak om te zorgen dat eventuele klontjes verdwijnen. Maak het goed glad.
  6. Wikkel het marshmallowdeeg in plasticfolie en laat 2 uur op kamertemperatuur staan, of bewaar in de koelkast in een luchtdichte zak totdat je klaar bent voor gebruik (laat wel op kamertemperatuur komen voor gebruik).

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)