Enge hersenen van fondant voor Halloweentaarten

  Maak deze enge hersenen met je favoriete recept voor fondant! Zet een brein op je Halloweencupcakes, of leg er een aantal verspreid over de bovenkant van een grotere taart.


  2 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Opbrengst: 8 breinen van fondant


  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 45min  ›  Klaar in:45min 

  1. Bereid de fondant volgens het recept. Gebruik bijvoorbeeld dit recept.
  2. Rol een stuk fondant op tot een balletje dat iets kleiner is dan een walnoot. Druk op een uiteinde om de bal enigszins af te vlakken en een ovale vorm te maken.
  3. Neem een ​​paletmes of een ander hulpmiddel en druk deze zachtjes in het midden aan de bovenkant van de hersenen, in de lengte. Zo ontstaan de rechter-en linker hersenhelft. Druk niet te hard, want je wilt niet door de fondant heen snijden.
  4. Neem een ​​ander stuk fondant en rol er een dunne sliert van.
  5. Vanaf de linker-of rechterkant druk je de fondantsliert op de hersenen in een 'S'-vorm, van boven naar beneden. Zodra je klaar bent met de ene kant, begin je aan de andere kant. Rol eventueel nog meer fondantslierten indien nodig.
  6. Zodra de hersenen zijn bedekt, is het helemaal klaar! Gewoon laten staan tot gebruik. Indien gewenst kun je er met een beetje rode kleurstof vermengd met lichtgekleurde stroop (golden syrup) 'aders' op schilderen.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)

  Jouw beoordeling

  Waardeer met sterren