Frittata met chorizo ​​en rode paprika

    Frittata met chorizo ​​en rode paprika

    1keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Frittata's zijn een snel en eenvoudig alternatief voor een quiche, en gezonder omdat er minder room inzit en je geen deeg nodig hebt. Ik gebruik een zware gietijzeren pan, die altijd voor fantastische resultaten zorgt en het ziet er geweldig uit op de tafel.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 kleine ui, gesnipperd
    • 8 plakjes chorizo, in stukjes
    • 6 eetlepels in stukjes gesneden geroosterde rode paprika
    • 5 eieren
    • 2 eetlepels gehakte verse peterselie
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • zout en peper naar smaak
    • 100 gr geraspte kaas, zoals Manchego, Gruyere of belegen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit de olijfolie in een koekenpan met een doorsnede van ong 20 cm. Voeg de ui toe en bak deze in 5 minuten zacht. Voeg de chorizo ​​en rode paprika toe en bak nog 5 minuten tot de chorizo een beetje knapperig is.
    2. Verwarm de grill voor.
    3. Klop de eieren los en roer de peterselie, oregano, zout en peper erdoor. Draai het vuur laag en doe het eiermengsel in de pan. Voeg de helft van de geraspte kaas toe. Roer voorzichtig om de kaas op te nemen. Bak op een laag vuur tot de onderkant en de zijkanten stevig zijn.
    4. Strooi de resterende geraspte kaas over de bovenkant van de frittata en zet de hele pan onder de grill. Gril een paar minuten, tot de bovenkant een beetje bruin is en het midden stevig is. Let goed op, zodat het niet verbrandt!

    Ideeën

    -Het is erg lekker om stukjes geroosterde aardappel aan de frittata toe te voegen. Snij ze in kleine stukjes en voeg tegelijkertijd met de chorizo toe.

    -Gebruik geroosterde rode paprika uit een pot, of die je zelf hebt geroosterd. Eventueel kan het ook met verse rode paprika, maar je moet ze dan wel langer bakken om ze zacht te krijgen.

    -De kaas geeft veel smaak aan de frittata; wees creatief en voeg je favoriete kaas toe, of een mengsel van kaassoorten. Een beetje geraspte Parmesan or Pecorino Romano kaas is een erg lekkere toevoeging vanwege het zoute smaakje.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren