Zeer fruitige kerstcake

    Zeer fruitige kerstcake

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Eigenlijk is deze kerstcake geschikt voor elk moment van het jaar. Eén keer per jaar is gewoon niet genoeg! De cake is erg makkelijk om te maken, heerlijk luchtig, en zit vol fruit. Het glühweinextract geeft deze cake een heerlijke smaakexplosie.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 125 gr boter
    • 200 gr suiker
    • 400 gr rozijnen
    • 250gr geconfijte kersen
    • 1 groot blikje (432 gr) ananas
    • 2 eetlepels glühweinextract
    • 1 theelepel baksoda
    • 2 losgeklopte eieren
    • 250 gr witte bloem
    • 2 theelepels bakpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 50min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur50min 

    1. Maal de ananas met het sap uit het blik in een keukenmachine fijn. Breng boter, suiker, rozijnen, kersen, ananas, glühweinextract en baksoda aan de kook, en laat 5 minuten sudderen terwijl je regelmatig roert. Laat afkoelen.
    2. Verwarm intussen de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Vet een bakvorm in en bedek met bakpapier.
    3. Zodra het mengsel is afgekoeld, roer je de eieren, bloem en het bakpoeder erdoor. Giet in de voorbereide bakvorm.
    4. Bak gedurende 1 uur, verlaag dan de temperatuur van de oven tot 150°C / gasovenstand 2 en bak daarna weer 1 uur. Als de cake te bruin wordt, dek hem dan af met folie. De cake zal stevig aanvoelen wanneer deze klaar is. Laat de cake afkoelen in het bakblik.

    Ingrediënten

    Glühweinextract ("mulled wine extract" in het Engels) is online verkrijgbaar of bij sommige wijnhandels/speciaalzaken.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren