Oesters van de barbecue

    (13)

    De oesters worden in de schelp op de barbecue geroosterd en vervolgens op smaak gebracht met citroensap, tabasco en worcestersaus.


    17 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 verse oesters met schelp
    • 5 eetlepels vers citroensap
    • 3 eetlepels worcestersaus
    • hot peppersaus, zoals Tabasco, naar smaak
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. De barbecue op hoog vuur voorverwarmen.
    2. De hele oesters op de barbecue leggen. Roosteren tot ze opengaan (5-10 minuten); dat hoor je aan het sissen van de kooltjes.
    3. De oesters van de barbecue nemen en de bovenkant van de schelp verwijderen. Doe eventueel dikke kookwanten aan tegen de hitte. Steek een mes tussen de schelpen om deze los te snijden. De oesters op smaak brengen met 1 dessertlepel citroensaus, 1 theelepel worcestersaus, hot peppersaus en eventueel zout. Warm en in de schelp serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (13)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren