Karamel-scones

    Karamel-scones

    1keer bewaard
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Iemand heeft mij een keer geleerd hoe je deze scones moet maken, maar de toevoeging van de chocolade karamels was mijn idee!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 8 scones

    • 250 gr zelfrijzend bakmeel
    • 100 gr boter
    • 300 ml melk
    • chocolade karamels, in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 170°C / gasovenstand 3.
    2. Doe de boter en het meel in een kom. Meng het met je vingertoppen tot het eruit ziet als broodkruimels.
    3. Blijf het mengsel met behulp van een paletmes mengen. Ondertussen giet je de melk er beetje bij beetje bij (als je geen paletmes hebt kun je een normaal mes gebruiken).
    4. Inmiddels moet het mengsel op deeg lijken. Duw erop waardoor het wat platter zal worden.
    5. Snijd de karamels in stukjes en leg bovenop het deeg.
    6. Rol het deeg tot een bal op waar de stukjes karamel inzitten.
    7. Maak het daarna weer wat platter. Snijd het deeg in 8 stukken en leg op een bakplaat in de oven. Bak 25 tot 30 minuten.

    Andere ideeën:

    In plaats van karamels kun je ook rozijnen, marshmallows of iets anders gebruiken, zolang het maar droog is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren