Funghi trifolati (Gebakken paddenstoelen met peterselie)

    Funghi trifolati (Gebakken paddenstoelen met peterselie)

    2keer bewaard
    20min


    Maak dit als eerste!

    Een verscheidenheid van paddenstoelen worden langzaam gebakken in olijfolie met knoflook en peterselie. Dit is een heerlijk Italiaans bijgerecht dat goed samengaat met polenta, of in een risotto.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 gr verschillende paddenstoelen (2 of 3 verschillende soorten)
    • 1 teentje knoflook, heel gelaten
    • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 1 theelepel zout
    • 1/4 theelepel peper
    • 1 klein bosje bladpeterselie, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Maak de champignons schoon en kook de paddenstoelen 1 minuutje voor in een pan met water en een teentje knoflook. Giet af.
    2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak 1 fijngesneden teentje knoflook zachtjes lichtbruin, en pas op dat hij niet verbrandt, want dan zal het de smaak van het gerecht verpesten.
    3. Voeg de champignons, zout en peper toe en bak 5-6 minuten. Strooi er de gehakte peterselie over en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren