Garnalencocktail in slabakjes

    Garnalencocktail in slabakjes

    4keer bewaard
    1uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    De klassieke garnalencocktail met een twist. Slabakjes worden gevuld met gekruide fijngesneden sla, en vervolgens afgemaakt met garnalen in een dressing van saffraan-mayonaise. Serveer als aperitief of als voorgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1/2 kleine ijsbergsla, bewaar 4 bladeren, snijd de rest fijn
    • 1 eetlepel citroensap
    • zout en peper naar smaak
    • 300 gr kleine gekookte en gepelde garnalen
    • 5 eetlepels mayonaise
    • 2 eetlepels tomatenketchup
    • 1 eetlepel worcestersaus
    • 1 lente-ui, fijngehakt
    • 1/4 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
    • 1/4 groene paprika, in kleine blokjes gesneden
    • 1/2 stengel bleekselderij, in kleine blokjes gesneden
    • 1 theelepel selderijzout
    • 3 draadjes saffraan
    • citroensap, naar smaak
    • 1 lente-ui, fijngesneden, voor de garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 30min in de koelkast  ›  Klaar in:1uur 

    1. Kruid de fijngesneden sla met 1 eetlepel citroensap, zout en peper. Dek af en zet in de koelkast.
    2. Pak een glazen kom en meng daarin de mayonaise, tomatenketchup, worcestersaus, in blokjes gesneden lente-ui, rode paprika, groene paprika, selderij, selderijzout, saffraan en citroensap.
    3. Voeg de garnalen toe, bedek met plasticfolie en zet 30 minuten in de koelkast.
    4. Leg een blaadje sla in 4 glazen schaaltjes. Vul het slablad met de fijngesneden en gekruide sla en bedek met het garnalenmengsel. Garneer met fijngesneden lente-ui en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren