Gebakken bloemkool met knoflook

    Gebakken bloemkool met knoflook

    4keer bewaard
    50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Bloemkool wordt gebakken in een romige saus met knoflook en nootmuskaat en daarna bedekt met kaas. Een makkelijk en lekker bijgerecht, dat het hele jaar door geweldig smaakt.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 1 bloemkool, in roosjes
    • 1 scheutje citroensap (optioneel)
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 60 ml room
    • 50 gr jong belegen kaas, in plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een ovenschaal in. Snij de bloemkool in roosjes.
    2. Breng in een grote pan het water aan de kook, voeg eventueel een scheutje citroensap toe (om de witte kleur van de bloemkool tijdens het koken te behouden) en kook de bloemkool gaar. Laat uitlekken.
    3. Meng de knoflook, room en nootmuskaat in een kleine kom.
    4. Leg de bloemkool in de ingevette ovenschaal. Giet het roommengsel erover en bedek met plakjes kaas. Bak 30 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren