Gebakken courgettes met munt

    Gebakken courgettes met munt

    2keer bewaard
    25min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een Italiaans bijgerecht van lichtbruin gebakken courgette, op smaak gebracht met knoflook en verse munt. Perfect voor de zomer.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 courgettes (in dikke plakken van 1 cm gesneden)
    • 1 theelepel zout
    • pinda-olie (arachide-olie) om te bakken
    • 1 uitgeperst teentje knoflook
    • 2 eetlepels versgehakte munt
    • 3 theelepels witte wijnazijn
    • 2 eetlepels extra vergine olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Strooi het zout over de plakjes courgette. Laat 30 minuten staan, spoel af en dep ze goed droog met keukenrol.
    2. Verhit de olie en bak de plakjes courgette in kleine porties goudbruin. Gebruik een schuimspaan om ze uit de pan te halen. Dep ze droog met keukenrol om een ​​deel van de extra olie te verwijderen.
    3. Verdeel wat van de gebakken plakjes courgette in 1 laag op een serveerschotel en strooi hier een deel van de gehakte knoflook en verse munt over. Besprenkel een deel van de witte wijnazijn en olijfolie hierover. Blijf laagjes maken met meer plakjes courgette, knoflook, munt, azijn en olijfolie tot alles op is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren