Gebakken forel

    Gebakken forel

    3keer bewaard
    35min


    25 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig maar heerlijk recept voor forel. Dit is de eenvoudigste manier om forel te bereiden: gebakken en vervolgens in de oven afgebakken. Serveer met citroen en bestrooi met peterselie. Een uitzonderlijk subtiele smaak!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 forellen, ontdaan van ingewanden
    • 1 eetlepel bloem
    • 1 citroen
    • zout
    • verse peterselie om te garneren
    • bloem om de vis mee te bedekken
    • olie voor frituren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:35min 

    1. Spoel de forellen af, dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi met bloem.
    2. Verwarm de oven voor op 190°C.
    3. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur, bak de forellen aan beide kanten bruin.
    4. Leg ze in een ovenschaal en bak nog eens 10-15 minuten. Je kan de vis afdekken met aluminiumfolie, zodat hij niet droog wordt.
    5. Serveer met partjes citroen en garneer met vers gehakte peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren