Macaroni met kaas ovenschotel

    Macaroni met kaas ovenschotel

    38keer bewaard
    1uur


    99 personen hebben dit gemaakt

    Een hap van deze pasta ovenschotel en alles is weer goed. Het is gewoon heerlijk comfort food! Deze macaroni met romige kaassaus is perfect voor de koude wintermaanden. Voor een authentieke versie gebruik je cheddar kaas, maar met belegen kaas is het ook erg lekker!

    Ingrediënten
    Porties: 4 - 6

    • 500 gr macaroni
    • 500 ml magere melk
    • 2 eetlepels bloem
    • 175 gr geraspte belegen kaas of Cheddar
    • 1 theelepel mosterdpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/4 theelepel cayennepeper of zwarte peper
    • 2 eetlepels paneermeel
    • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C / gasovenstand 6. Vet een middelgrote ovenschaal of zes kleine schaaltjes in.
    2. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking beetgaar. Terwijl de pasta kookt meng je alvast de melk en bloem in een steelpan. Roer tot een gladde massa. Kook op medium vuur, tot het begint in te dikken.
    3. Giet de pasta af als deze gaar is en laat uitlekken. Doe vervolgens weer terug in de pan.
    4. Haal de saus van het vuur en voeg 175 gr geraspte kaas toe. Roer dit tot een glad geheel. Breng op smaak met mosterdpoeder, cayennepeper en zout.
    5. Roer de kaassaus door de beetgare pasta. Schep het mengsel in de ovenschaal. Strooi paneermeel en geraspte Parmezaanse kaas erover.
    6. Bak gedurende 25-30 minuten voor een middelgrote schaal (20 minuten voor de kleine schaaltjes), of tot het goed verwarmd is. Haal uit de oven en laat 10 minuten staan ​​alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    SpeJens
    van
    11

    Heerlijk recept! Het doet me denken aan de Indonesische macaroni-taart die mijn oom altijd maakte! Bedankt om dit te delen! PS ik heb 1/4 theelepel aromat poeder eraan toegevoegd. - 21 dec 2013

    clarys.morgan
    4

    Vies slecht nog liever een doos karton - 07 mei 2015

    van
    2

    1 keer geprobeerd, smaak was redelijk goed. Wel erg melig van structuur. Ik ga dit recept zeker nog een keer gebruiken, omdat de saus erg lekker was voor het de oven in ging, dus de volgende keer eten we dit zonder dat het gerecht in de oven is geweest. - 01 okt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren