Gebakken kabeljauw in romige saus

    Gebakken kabeljauw in romige saus

    2keer bewaard
    35min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Lekker en makkelijk om te maken. Laagjes witte vis en prei worden gebakken in een romige saus. Geschikt voor elk seizoen!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kabeljauwfilets
    • 45 gr boter
    • 2 preien, gesneden
    • 3 eetlepels zure room
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 4 eetlepels vermout
    • 1 mespuntje witte basterdsuiker
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C / gasovenstand 6.
    2. Spoel de visfilets af en snijd ze in stukken. Bak ze enkele minuten in wat boter.
    3. Breng een steelpan met gezouten water aan de kook, voeg de prei toe en bak 2 minuten.
    4. Meng de room, knoflook, olijven, vermout en suiker in een kleine kom en meng goed.
    5. Leg de stukken vis en prei in een ovenschaal, en giet het roommengsel erover. Breng op smaak met zout en peper. Dek af en bak 15 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren