Gebakken kip

    Gebakken kip

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur30min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Dit gerecht voor krokant gefrituurde kip is eenvoudig en smaakt heerlijk. De stukjes kip worden eerst gepaneerd met een kruiden- en specerijenmix, en vervolgens gefrituurd. Om je vingers bij af te likken!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 kilo kip, in stukken
    • 250-500 ml melk
    • 2 eieren
    • hete pepersaus, zoals Tabasco
    • 250 gr bloem, gezeefd
    • 1 flinke eetlepel zout
    • 2 eetlepels suiker
    • 1/2 theelepel peper
    • 1 theelepel knoflookkorrels
    • 1/2 theelepel paprikapoeder
    • 1/2 theelepel komijnpoeder
    • 1/2 theelepel nootmuskaatpoeder
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 1 theelepel gedroogde salie
    • 1 theelepel gedroogde tijm
    • olijfolie of zonnebloemolie, zoveel als nodig

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Spoel de kip af, snijd wat overtollig vet af, snijd de grote stukken door de helft en dep ze droog met keukenpapier.
    2. Meng de melk, een paar druppels hete pepersaus en eieren in een kom; Meng goed en zet apart.
    3. Meng in een grote afsluitbare plastic bak de droge ingrediënten samen.
    4. Dompel de stukjes kip eerst in het melkmengsel en haal vervolgens door de gekruide bloem.
    5. Leg de bedekte stukjes kip op een schoon oppervlak en herhaal dit met de resterende kip. Laat het 30 minuten staan (het paneermeel zal wat nat worden).
    6. Verwarm ondertussen de oven voor op 160°C. Zorg dat er een bakplaat onder het rooster staat om bakvet in op te vangen.
    7. Verwarm een grote diepe koekenpan met een laagje olie van 2 cm diep en wacht tot de olie heet is. Bak de kip, een paar stukken tegelijk, tot ze aan beide kanten lichtbruin zijn. Zorg dat de pan niet te vol is.
    8. Leg de kip na het frituren op een rooster in de voorverwarmde oven (met een plaat eronder om de druppels op te vangen).
    9. Kippendijen en pootjes duren het angst om te bakken, langer dan kipfiletstukjes. Bak de dijen en pootjes dan ook eerst, dan liggen ze ook wat langer in de oven.
    10. Prik met een vork in de stukjes kip en als er helder vocht uitkomt zijn ze gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren