Gebakken niertjes met champignons en rijst

    Gebakken niertjes met champignons en rijst

    1keer bewaard
    50min


    Maak dit als eerste!

    Dit gerecht maak ik al sinds de kinderen klein zijn. Ze hebben nu allemaal zelf kinderen. Het is goedkoop en voedzaam en heel makkelijk om te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 grote varkensniertjes, in blokjes gesneden
    • 120 gr champignons, in blokjes of schijfjes gesneden
    • 2 kleine uien, fijngehakt
    • 1 bouillonblokje
    • 1 eetlepel olijfolie (of 30 gr reuzel)
    • maïzena, zoveel als nodig
    • 300 ml kokend water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Bak de uien goudbruin in de olie.
    2. Bak de niertjes 10 minuten of totdat ze helemaal gaar zijn en het vocht eruit komt.
    3. Doe de champignons in de pan voordat de niertjes gaar zijn, maar nadat hun vocht is vrijgekomen.
    4. Bak alles samen gaar.
    5. Maak een jus met het bouillonblokje, een beetje maïzena om het in te dikken, en het water.
    6. Voeg toe aan de niertjes.
    7. Laat nog eens 10 minuten sudderen.

    Serveertip

    Serveer met gekookte rijst en erwtjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren