Pakistaanse kikkererwten met tomaat en komijn

    Pakistaanse kikkererwten met tomaat en komijn

    (103)
    22keer bewaard
    30min


    104 personen hebben dit gemaakt

    Zacht gekookte kikkererwten gestoofd met tomaten, citroensap en ui in een blend van geroosterd komijnzaad en chilipoeder. Een heerlijk gerecht dat vaak wordt tijdens iftar wordt gegeten, de avondmaaltijd van de ramadan.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 1 theelepel komijnzaad
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel chilipoeder
    • 2 tomaten, gehakt
    • 2 blikken (400 gr) kikkererwten, uitgelekt
    • 1 eetlepel citroensap
    • 1 ui, versnipperd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een grote pan op laag vuur olie en komijn verhitten tot de komijn donkerbruin kleurt.
    2. Zout en chilipoeder toevoegen en goed vermengen. Tomaat erdoor roeren. Zodra de saus indikte de kikkererwten toevoegen en goed roeren.
    3. Citroensap erdoor roeren. Ui toevoegen en koken tot deze zacht zijn.
    4. Van het vuur nemen en in een serveerschaal scheppen. Direct serveren.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (103)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren