Gebakken zalm met Parmezaanse kaas

    Gebakken zalm met Parmezaanse kaas

    17keer bewaard
    30min


    43 personen hebben dit gemaakt

    Dit gebakken zalmrecept is eenvoudig, maar indrukwekkend, en zeer smakelijk. Zalmfilets worden bedekt met boter, citroen, rozemarijn en knoflook, en vervolgens met paneermeel, Parmezaanse kaas en rozemarijn in de oven goudkleurig gebakken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 zalmfilets (van elk 120 gr)
    • 1/4 theelepel zout
    • 1/4 theelepel zwarte peper
    • 45 gr boter
    • 1 eetlepel citroensap
    • 2 theelepels gehakte verse rozemarijn
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 4 eetlepels paneermeel
    • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C / gasovenstand 6. Vet een braadslee in. Leg de zalmfilets erin en bestrooi met zout en peper.
    2. Smelt de boter in een kleine steelpan op laag vuur. Voeg het citroensap, 1 theelepel rozemarijn en de knoflook toe. Breng aan de kook en laat 3 minuten zachtjes koken. Haal van het vuur en giet over de zalm.
    3. Meng paneermeel, Parmezaanse kaas en de rest van rozemarijn. Strooi over de zalm.
    4. Bak 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de zalm gemakkelijk vlokt en goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    toosoverdijk651
    0

    lekker makkelijk, heerlijk gegeten! - 04 sep 2015

    van
    0

    Vingers bij af gelikt! - 08 aug 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren