Gebraden eend met levervulling

    Gebraden eend met levervulling

    2keer bewaard
    1dag2uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een van de beste recepten voor gebraden eend. De eend wordt namelijk gevuld met een mengsel van gehakt en lever, wat mals en vol van smaak is. Wij serveren dit gerecht voor speciale familie-aangelegenheden. Ik raad aan een mannetjeseend te gebruiken (een woerd), want deze zijn groter en minder vet!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 hele eend
    • zout en peper naar smaak
    • 1 eetlepel marjolein
    • Vulling
    • 300 gr varkens- of kalkoengehakt
    • 200 gr kippenlever, gehakt of gesneden
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 ei
    • 1 bosje gehakte verse peterselie
    • 1 theelepel nootmuskaatpoeder
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Extra tijd: 1dag marineren  ›  Klaar in:1dag2uur20min 

    1. Wrijf de eend van binnen en buiten in met zout, peper en marjolein. Zet een nacht in de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C.
    3. Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom. Vul de eend en zet vast met keukentouw of spiesjes.
    4. Leg de eend in een braadslee, giet er 350 ml water bij, dek af, en braad gedurende 2 tot 3 uur, afhankelijk van de grootte van de eend (een uur per kilogram). Prik met een vork om te controleren of het vlees gaar is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren