Gebraden ontbijtspek

    Gebraden ontbijtspek

    Voeg toe aan favorieten!
    9uur10min


    Maak dit als eerste!

    Op een kille dag is er niets beter op je sandwich dan gebraden spek. Voeg wat karwijzaad toe voor extra smaak!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 600 gr mager dik gesneden ontbijtspek
    • zout naar smaak
    • 6 teentjes knoflook, gesneden
    • 1 ui, gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 8uur in de koelkast  ›  Klaar in:9uur10min 

    1. Leg de spek in een braadslee (of op een rooster met een bakplaat eronder om vet op te vangen). Breng op smaak met zout. Bedek met ui en plakjes knoflook. Dek af en laat een nacht in de koelkast staan.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C.
    3. Braad het spek 1 uur, bedruip af en toe met het afgegeven vet. Voeg wat water toe als vloeitstoffen snel verdampen. Laat afkoelen en snijd in stukjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren