Gebraden varkenshaas gevuld met champignons

    Gebraden varkenshaas gevuld met champignons

    9keer bewaard
    1uur15min


    33 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig en lekker recept met varkenshaas. Mals en sappig vlees wordt opgerold met een smakelijke champignonvulling. Zeer geschikt voor de feestdagen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kilo varkenshaas
    • 1 theelepel tijm
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • zout en peper naar smaak
    • Vulling
    • 300 gr champignons, in stukjes
    • 1 ui, gesnipperd
    • 30 gr boter
    • 3 eetlepels paneermeel
    • 1 eetlepel geraspte kaas
    • 2 eetlepels gehakte verse peterselie
    • 100 gr plakjes gerookt spek

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Snijd de varkenshaas aan één kant horizontaal in (dwars door het midden), maar snij niet helemaal door! Open de twee zijden en leg ze open als een boek. Wrijf het vlees in met met tijm, knoflook, zout en peper.
    3. Smelt de boter in een koekenpan en bak de ui erin. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten. Haal van het vuur en zet opzij om af te koelen. Roer paneermeel, kaas en peterselie erdoor, en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
    4. Verdeel het mengsel over het vlees, rol het strak op en zet vast met spiesjes. Leg er plakjes spek op. Leg ze in een ovenschaal, besprenkel met water en bak 1 uur in de voorverwarmde oven. Laat 15 minuten rusten alvorens aan te snijden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren