Gebraden wilde eend

    Gebraden wilde eend

    2keer bewaard
    4uur45min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Het geheim van deze heerlijke geroosterde eend zijn de braadzakken. De wilde eenden worden gevuld met fruit en ui, vervolgens langzaam gegaard in een braadzak met kruiden. Zeer geschikt als kerstdiner.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 - 4 gebraden eenden

    • 2-4 wilde eenden
    • fruit voor de vulling, zoals Aziatische peren (nashi-peer), abrikozen, appel en ui
    • 2-4 braadzakken
    • Voor elke braadzak
    • 100 ml olijfolie
    • 125 ml water
    • 1 blokje kippenbouillon
    • 2 laurierblaadjes
    • 1/2 theelepel gemengde kruiden
    • 3 eetlepels sojasaus
    • zout en verse peper, naar smaak
    • 2 teentjes ongeschilde geplette knoflook
    • 1 snufje oregano
    • 1 theelepel knoflook- en zwarte bonenpasta
    • 1 theelepel sambal
    • 1 spare rib (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 4uur  ›  Klaar in:4uur45min 

    1. Zorg ervoor dat je bij het schoonmaken van de eenden in de gewrichten knipt in plaats van in het bot snijdt. Hierdoor komen er geen gaten in de braadzakken.
    2. Leg elke eend gedurende 30 minuten in een grote schaal met genoeg gezouten water om de eend af te dekken.
    3. De oven voorverwarmen op 200°C/gasovenstand 6.
    4. Vul elke eend met fruit en wat ui. Meng alle braadzak-ingrediënten en verdeel ze over de zakken. Doe een eend in elke zak en doe deze dicht.
    5. Bak ongeveer 20 minuten, zet de oven daarna lager op 120°C / gasovenstand 1/2 en bak nog eens 3 tot 4 uur. Maak een klein gaatje in de braadzak (zodat lucht kan ontsnappen). Doe dit bij het touwtje, zodat je de zak makkelijk kan omdraaien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren