Gebakken rijstballetjes met krab

    Gebakken rijstballetjes met krab

    2keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    Luchtige balletjes met krab en rijst. Het is een variant op een populair Italiaans recept. Serveer met waterkers en partjes citroen.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 15 balls

    • 25 gr boter
    • 100 gr arborio rijst
    • een klein glaasje witte wijn
    • 200 ml hete groentebouillon
    • 100 gr witte krab
    • 1 ei, losgeklopt
    • 1 eetlepel bloem
    • een handvol paneermeel
    • plantaardige olie, om in te bakken
    • waterkers om erbij te serveren
    • partjes citroen om erbij te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. Smelt de boter in een pan, voeg de rijst toe en roer. Voeg de wijn toe en roer tot deze is geabsorbeerd.
    2. Voeg langzaam de bouillon toe tot de rijst al dente is (mogelijk moet je een beetje meer of minder bouillon toevoegen, afhankelijk van de rijst).
    3. Breng op smaak met zout en peper en meng er de krab door. Verdeel over een bord en zet 20 minuten in de koelkast.
    4. Rol tot kleine golfballetjes, en dompel ze vervolgens in het losgeklopte ei, de bloem en het paneermeel.
    5. Bak in de hete olie tot ze goudbruin zijn, laat ze dan uitlekken op een paar vellen keukenrol. Serveer met partjes citroen en waterkers.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren