Gegrilde groene asperges met Parmezaanse kaas

    (11)

    Een makkelijk asperge bijgerecht met een vleugje citroen, boter en Parmezaanse kaas!


    22 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 gr verse groene asperges, harde uiteinden weggesneden
    • 2 eetlepels water
    • 30 gr boter, gesmolten
    • een partje citroen
    • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
    • gemalen witte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:13min 

    1. Leg de asperges in water in een magnetronschaal en dek af. Zet ze 5 tot 7 minuten op de hoogste stand in de magnetron, tot ze gaar zijn.
    2. Bedek een bakplaat met aluminiumfolie. Verwarm de grill voor.
    3. Haal de asperges uit de schaal en leg ze in een enkele laag op de voorbereide bakplaat.
    4. Knijp het citroenpartje uit boven de gesmolten boter en sprenkel over de asperges. Strooi er Parmezaanse kaas en gemalen witte peper over.
    5. Zet dit onder de grill tot de asperges licht gebruind zijn, in ongeveer 2 minuten.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (11)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 6 collecties