Kheer

    Kheer

    3keer bewaard
    2uur10min


    56 personen hebben dit gemaakt

    Deze populaire Pakistaanse rijstpudding wordt op smaak gebracht met kardamom en rozenwater. Warm of koud serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 75 gr ongekookte witte rijst
    • 2 liter halfvolle melk
    • 300 gr kristalsuiker
    • 4 hele kardamompeulen
    • 1 dessertlepel rozenwater
    • 1 eetlepel fijngehakte amandelen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. De rijst in een kom onder water zetten en een uur laten weken.
    2. Afgieten en in een grote, zware pan scheppen. Met toevoegen en op een laag vuur zetten.
    3. Onafgedekt en af en toe roerend 50 minuten laten koken tot de rijst gaar is. Suiker en kardamom erdoor roeren en nogmaals 20 minuten koken.
    4. Van het vuur nemen en rozenwater erdoor roeren. Garneren met amandelen alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren