Gegrilde gevulde tomaten

    Gegrilde gevulde tomaten

    1keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Vegetarisch gerecht: sappige, smaakvolle tomaten worden gevuld met champignons, ui en mozzarella. Heerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 grote tomaten, niet erg rijpe
    • Vulling
    • 4 champignons, gesneden
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 bosje gehakte verse peterselie
    • 1 eetlepel sesamzaad
    • 100 gr mozzarella, in blokjes gesneden
    • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 theelepel Provençaalse kruiden
    • 1 theelepel gedroogde basilicum
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Snijd de bovenkant van elke tomaat en schep er voorzichtig het vruchtvlees uit.
    2. Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom, meng goed en breng op smaak met zout en peper.
    3. Verwarm de grill voor op een middelhoge temperatuur.
    4. Vul elke tomaat en zet de bovenkant er weer op. Wikkel elke tomaat in aluminiumfolie. Gril ze 10 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    InekeLankman
    0

    Die tomatenprut die je uit de tomate haalt, gebruik je dat niet? - 14 sep 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren