Gevulde tomaten van de barbecue

    Vegetarisch gerecht: sappige, smaakvolle tomaten worden gevuld met champignons, ui en mozzarella. Heerlijk!


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 grote stevige tomaten (niet te rijp)
    • Vulling
    • 4 champignons, gesneden
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 bosje gehakte verse peterselie
    • 1 eetlepel sesamzaad
    • 1 bal (100 gr) mozzarella, in blokjes gesneden
    • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 theelepel Provençaalse kruiden
    • 1 theelepel gedroogde basilicum
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Snijd de bovenkant van elke tomaat en schep er voorzichtig het vruchtvlees uit.
    2. Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom, meng goed en breng op smaak met zout en peper.
    3. Verwarm een barbecue of grill voor op een middelhoge temperatuur.
    4. Vul elke tomaat en zet de bovenkant er weer op. Wikkel elke tomaat in aluminiumfolie. Gril ze 10 minuten op de barbecue.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 7 collecties