Gegrilde lamsribbetjes

    Gegrilde lamsribbetjes

    2keer bewaard
    3uur35min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudige en smakelijke manier om lamsribbetjes klaar te maken, doordrongen van kruiden en knoflook. Rijk van smaak en met een ongelooflijk heerlijke geur, ideaal voor een tuinfeest!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 lamsribbetjes
    • Marinade
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel wijnazijn
    • 2 eetlepels citroensap
    • 4 eetlepels verse rozemarijn, fijngehakt
    • 1 eetlepel verse basilicum, gehakt
    • 1 eetlepel verse tijm, fijn gesneden
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 ui, gesnipperd
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 3uur marineren  ›  Klaar in:3uur35min 

    1. Spoel de ribbetjes af, dep ze droog en leg ze in een ondiepe schaal.
    2. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kleine kom, meng goed en giet over de ribben. Wikkel de schaal in met aluminiumfolie en zet 3 uur in de koelkast.
    3. Verwarm de grill voor op een hoge temperatuur. Gril de ribben 20 minuten, draai ze af en toe om en bedruip met de marinade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    PeterJager
    2

    Lams Ribbentjes heb ik aangepast met jetjap manis, sambal, en gebakken in de braadpan. - 22 sep 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren