Gegrilde tilapia met Parmezaanse kaas

    Gegrilde tilapia met Parmezaanse kaas

    1keer bewaard
    22min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een snel en makkelijk visgerecht, dat vol van smaak is. Gebakken tilapiafilets worden overgoten met een romig kaassausje, en daarna gegrild.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 450 gr tilapiafilets, afgespoeld en drooggedept
    • 2 eetlepels zachte boter, apart te gebruiken
    • 1 1/2 eetlepel versgeperst citroensap
    • 4 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas
    • 2 eetlepels mayonaise
    • 1 lente-ui, fijngehakt
    • 2 grote tenen knoflook, fijngehakt
    • 1/2 theelepel cayennepeper
    • 1 1/2 theelepel paprikapoeder
    • 1/4 theelepel gedroogde basilicum
    • 1 mespuntje zwarte peper
    • 2 scheutjes hete pepersaus, bijvoorbeeld Tabasco

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:22min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C / gasovenstand 4.
    2. Vet de bodem van een ovenschaal van 15 x 23 cm in met 1 eetlepel zachte boter. Leg de vis er in een enkele laag in.
    3. Bestrijk beide kanten van de vis met citroensap. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten of totdat de vis net uit elkaar begint te vallen. Laat niet te lang bakken.
    4. Ondertussen meng je de kaas, de rest van de boter, mayonaise, lente-ui, knoflook, cayennepeper, paprikapoeder, basilicum, zwarte peper en hete pepersaus in een kom.
    5. De grill voorverwarmen.
    6. Verdeel het kaasmengsel over de vis en gril op de hoogste stand gedurende 2 minuten of tot de vis licht goudbruin geworden is. Serveer met basmatirijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren