Gehaktballen in prosciutto gewikkeld

    (2)
    1 uur 5 minuten

    Dit gerecht is eenvoudig, maar heerlijk. Gehaktballen worden omwikkeld met ham, dan in de pan gebakken, en vervolgens afgebakken in een tomatensaus met mozzarella. Lekker met pasta of aardappelpuree.


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr varkensgehakt
    • 3 lente-uitjes, fijngehakt
    • 125 gr instant polenta
    • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
    • 50 gr roomkaas met kruiden
    • 1 theelepel knoflook, fijngesneden
    • 8 plakjes prosciutto
    • 550 gr pastasaus (bijvoorbeeld bolognese saus)
    • 100 gr geraspte harde mozzarella kaas
    • olie om mee in te vetten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Meng het varkensgehakt, lente-uitjes, polenta, Parmezaanse kaas, roomkaas, knoflook en 3 eetlepels pastasaus. Maak er 8 balletjes van en zet ze 15 minuten in de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op 190°C / gasovenstand 5.
    3. Wikkel elke gehaktbal in een plakje prosciutto, en maak vast met een cocktailprikker.
    4. Giet wat olie in een diepe koekenpan en vet een ondiepe ovenschaal lichtjes in.
    5. Verhit de koekenpan op middelhoog vuur, en bak de gehaktballetjes aan alle kanten bruin.
    6. Haal van het vuur en verwijder de cocktailprikkers.
    7. Leg de gehaktballetjes in de ingevette ovenschaal, en bedek ze met de resterende pastasaus. Bestrooi met geraspte mozzarella. Bak gedurende 20 minuten tot de kaas is gesmolten en de saus lekker pruttelt.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 7 collecties