Geklaarde boter

    Geklaarde boter

    Voeg toe aan favorieten!
    37min


    Maak dit als eerste!

    Geklaarde boter is in principe puur botervet. Ik gebruik het in een heleboel recepten die een hoge hitte vereisen of voor romige sauzen. Het gaat in principe om het verwarmen en het weer laten afkoelen van gesmolten boter, zodat je het in twee lagen kan scheiden. Zo behoud je alleen het zuivere vet en verwijder je het melkachtige water.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 250 gr

    • 450 gr boter (gebruik ongezouten boter)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2min  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 30min rusten  ›  Klaar in:37min 

    1. Smelt de boter voorzichtig in een pan op een matig tot laag vuur. Haal van het vuur en laat rusten. Schep eventueel wit schuim van het oppervlak af.
    2. Giet in een grote kom en zet in de koelkast. Nadat het opnieuw stevig is geworden, verwijder je de vaste boter uit de kom. Giet het melkachtige water dat overblijft op de bodem weg.
    3. Bewaar het stevige deel van de boter in een pot met een goed sluitend deksel en bewaar in de koelkast. Gebruik voor romige sauzen, omeletten of gebakken eieren.

    Tip:

    Het melkachtige water kan worden gebruikt in witte sauzen, dus je hoeft het niet weg te gooien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren