Gekonfijte kersencake

    Gekonfijte kersencake

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke cake met rode gekonfijte kersen erin verstopt. Ik strooi er ook graag wat geschaafde amandelen op. Heerlijk met een kopje thee. Deze cake blijft een week goed zolang deze in een luchtdichte trommel wordt bewaard.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 cake van 18 cm

    • 200 gr boter
    • 160 gr suiker
    • 3 eieren
    • 225 gr bloem, gezeefd
    • snufje zout
    • 2 theelepels bakpoeder, gezeefd
    • melk
    • 120 gr gekonfijte kersen, gehalveerd of in stukjes
    • 30 gr amandelschilfers

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Vet een langwerpige cakevorm van 18 cm in en bedek met vetvrij bakpapier.
    2. Klop de boter en de suiker samen tot een lichtgeel en schuimig geheel. Voeg de eieren één voor één toe, en klop goed na elke toevoeging.
    3. Zeef de bloem, bakpoeder en het zout in een kom. Roer geleidelijk aan door het cakebeslag. Verdeel de gekonfijte kersen gelijkmatig door het beslag. Voeg wat melk toe (begin met een scheutje) om het mengsel iets dunner (net schenkbaar) te maken.
    4. Giet het mengsel in de bakvorm en bak 1 uur en vijftien minuten, of totdat een spies er schoon uitkomt.

    Tip:

    Om te voorkomen dat de kersen naar de bodem zakken, kun je de kersen eerst even bestuiven met bloem voordat je ze toevoegt aan het beslag.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren