Australische appelcake

    Australische appelcake

    9keer bewaard
    50min


    27 personen hebben dit gemaakt

    Er zal een heerlijk aroma uit je keuken komen wanneer je deze appelcake gaat bakken. Deze platte cake wordt versierd met stukjes appel, rozijnen en prachtige kruiden. Serveer met slagroom of ijs, indien gewenst.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 125 gr boter
    • 90 gr suiker
    • 125 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd
    • 1 ei, flink losgeklopt
    • Voor de vulling
    • 3 Granny Smith appels, geschild, zonder klokhuis en in schijfjes gesneden
    • 2 hele kruidnagels
    • 2 eetlepels rozijnen
    • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
    • 1/2 theelepel kaneel
    • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
    • het sap van 1/2 citroen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Vet een cakeblik van 18 cm lang in en bedek met bakpapier.
    2. Doe de appels, 1 kleine eetlepel water en de kruidnagels in een koekenpan. Bak 5 minuten op laag vuur.
    3. Meng de rozijnen, basterdsuiker en specerijen in een kleine kom. Zet opzij.
    4. Smelt de boter in een middelgrote pan. Voeg de suiker toe en roer gedurende 1 minuut. Haal van het vuur en roer de bloem erdoor, en vervolgens het losgeklopte ei.
    5. Verdeel de helft van het beslag met natte handen over de bodem van de vorm. Bestrooi met het appel- en rozijnen mengsel.
    6. Giet het citroensap erover, en laat dan het resterende beslag er in lepels op vallen. (Er zal niet veel beslag zijn).
    7. Bak gedurende 30 minuten of tot het gaar is. Misschien dat je nog een extra 5 minuten moet bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren