Kruidkoek met rozijnen

    Kruidkoek met rozijnen

    5keer bewaard
    1uur30min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudige, maar heerlijke kruidkoek zonder ei. Serveer deze kruidige rozijnencake lekker dik gesneden en besmeerd met boter. Lekker bij een kopje thee, voor bij een picknick, of in je lunchpakket.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 kruidkoek

    • 215 gr rozijnen of krenten (of allebei)
    • 155 gr ruwe rietsuiker
    • 15 gr boter
    • 250 ml water
    • 1 theelepel koekkruiden
    • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1/2 theelepel kaneel
    • 250 gr bloem
    • 1 theelepel baksoda

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven tot 160°C / gasovenstand 2 1/2. Bedek een cakeblik met vetvrij bakpapier.
    2. Doe de rozijnen, suiker, boter, specerijen en water in een steelpan. Laat 5-7 minuten sudderen. Roer af en toe om de zijkanten los te maken. Haal van het vuur en laat tot kamertemperatuur afkoelen.
    3. Zeef de bloem en de baksoda en roer door het beslag. Roer tot het volledig opgenomen is. Giet in het voorbereide bakblik en duw al het gedroogde fruit er goed in. Hiermee voorkom je dat het aanbrandt.
    4. Bak tot de bovenkant bruin is en een ingestoken spies er schoon uitkomt.
    5. Wanneer de koek gaar is, verwijder je het eventuele aangebrande fruit van de bovenkant. Laat afkoelen en snijd in plakken om te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    ToosvandenBerg
    1

    Sodejuu dit is een lekker en zeer eenvoudig recept zeg helemaal TOP! - 27 sep 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren