Kruidige havermout- en rozijnenkoekjes

    (3)

    Deze hartige havermoutkoekjes horen echt bij de Kerst. Kaneel, kruidnagel en sinaasappelschil...genieten! Serveer met een mok thee of neem mee in je lunchpakket.


    5 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 ei
    • 115 gr margarine
    • 110 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 100 gr suiker
    • 1/2 theelepel vanille-extract
    • 125 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1/2 theelepel kaneel
    • 1/8 theelepel kruidnagelpoeder of 1/4 theelepel nootmuskaatpoeder
    • 125 gr vlugkokende havermout
    • 125 gr rozijnen
    • geraspte schil van 1 kleine sinaasappel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C / gasovenstand 6. Bedek meerdere bakplaten met bakpapier.
    2. Meng ei, margarine, suiker, basterdsuiker en vanille-extract tot het goed gemengd is.
    3. Meng vervolgens de bloem, kruiden, havermout, rozijnen en sinaasappelschil erdoor tot het goed gecombineerd is.
    4. Schep theelepeltjes van het beslag op de voorbereide bakplaten. Laat ruimte tussen de koekjes over. Bak 14-17 minuten, tot ze licht goudbruin zijn. Laat afkoelen op de bakplaten.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (3)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties