Pittige lamscurry (Rogan josh)

    Pittige lamscurry (Rogan josh)

    2keer bewaard
    1uur15min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit is mijn favoriete Indiase curry, gemaakt met verse rode pepers en cayennepeper zodat het een mooie donkere rode saus wordt.

    Ita Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de currypasta
    • 2 teentjes knoflook, gepeld en gehalveerd
    • 1/2 theelepel zout
    • 2 verse rode chilipepers, stengels verwijderd
    • 1 stuk gemberwortel van 3 cm, geschild en in grove stukken gesneden
    • 2 eetlepels water
    • Voor de curry
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 400 gr lamsvlees zonder been, in blokjes gesneden
    • 4 of 5 kardemompeulen
    • 4 of 5 hele peperkorrels, gekneusd
    • 1 kaneelstokje
    • 1 of 2 laurierblaadjes
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1/2 theelepel kruidnagelpoeder
    • 1 eetlepel cayennepeper of paprikapoeder
    • 1 theelepel korianderpoeder
    • 1 theelepel komijn
    • 150 ml lams-of kippenbouillon
    • 4 eetlepels yoghurt
    • verse korianderblaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Doe de knoflook, zout, chilipepers en gember in de kom van een keukenmachine. Voeg 2 eetlepels water toe en mix tot een puree.
    2. Verhit de olie op middelhoog vuur in een grote koekenpan. Voeg het lamsvlees toe, een paar stukjes per keer, om dicht te schroeien en aan alle kanten bruin te bakken. Haal het vlees uit de pan. Leg het vlees op een bord en zet apart.
    3. Doe de kardemompeulen, het kaneelstokje, geplette peperkorrels en laurierblaadjes in de pan. Roer een paar minuten door de pan. Voeg de knoflook-gember-currypasta toe, roer en voeg dan de gesneden ui toe. Zet het vuur lager en bak de uien zacht en glazig, roer goed.
    4. Roer kruidnagelpoeder, cayennepeper, korianderpoeder en komijn erdoor. Voeg het lamsvlees weer toe. Giet er ongeveer 150 ml bouillon bij; roer, dek de pan af, en laat een uur op laag vuur sudderen of tot het lamsvlees gaar is.
    5. Verwijder het deksel, voeg de yoghurt lepel voor lepel toe, en roer elke keer goed. Kook tot de saus dikker wordt en de gewenste textuur krijgt.
    6. Serveer met basmatirijst en verse korianderblaadjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren