Pompoensoep met zoete aardappel

    Pompoensoep met zoete aardappel

    10keer bewaard
    35min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Een smakelijke, winterse pompoensoep met zoete aardappel. Perfect voor de koude winteravonden.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3/4 van een kleine pompoen
    • 2 grote uien
    • 2 theelepels geperste knoflook
    • 1 theelepel geschilde en fijngehakte gemberwortel
    • 3 grote oranje of goudkleurige zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
    • 2 liter groentebouillon
    • 1 theelepel zout
    • 2 theelepels gemalen zwarte peper
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 1 eetlepel (15 ml) worcestersaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Maak eerst de pompoen klaar door het midden eruit te halen en de schil eraf te halen. Als de schil heel moeilijk verwijderbaar is, zet je de pompoen een paar minuten in de magnetron om zacht te worden. Snijd in blokjes van 2 cm, zet opzij.
    2. Snijd en fruit de uien 5-8 minuten tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de knoflook toe, bak nog eens 3 minuten.
    3. Roer de blokjes pompoen, zoete aardappel en gember erdoor. Giet de groentebouillon erover en zorg ervoor dat alle groenten bedekt zijn. Breng aan de kook, laat sudderen en zet de deksel erop. Kook 15 minuten of tot de pompoen en zoete aardappels super zacht zijn.
    4. Meng alles met een staafmixer of een blender tot een gladde massa. Voeg paprika en worcestersaus toe. Haal door een zeef om het extra romig en glad te krijgen. Breng op smaak met zout en peper.
    5. Het kan nodig zijn om het opnieuw te verwarmen na het zeven. Serveer met warm knapperig brood. Mmmmm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    joseestienen
    1

    Heerlijke pompoensoep. De zoete aardappel gaf een lekkere twist aan de soep. Ik heb de hele pompoen gebruikt inclusief de schil (niet het binnenste!). Alles wordt zacht door het koken en na het blenden (of staafmixer) is alles een mooie smeuïge massa. Zeven vind/vond ik dan ook niet nodig. - 03 feb 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren