Hele makkelijke fruitcake

    Hele makkelijke fruitcake

    Voeg toe aan favorieten!
    10uur20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze cake zit boordevol fruit. Serveer deze cake tijdens de Kerst. Deze fruitcake blijft 3-4 weken goed.

    Ingrediënten
    Porties: 30 

    • 1 kilo gedroogd gemengd fruit
    • 150 gr chocolade met rozijnen en hazelnoten, in stukjes gebroken
    • 250 gr zelfrijzend bakmeel
    • 500 ml sterke zwarte koffie (of sinaasappelsap)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Extra tijd: 8uur weken  ›  Klaar in:10uur20min 

    1. Laat het fruit 's nachts weken in de koffie. De volgende dag voeg je de stukjes chocolade en bloem toe en meng goed.
    2. Vet een ronde cakevorm in met een doorsnede van 22 of 28 cm en bedek met bakpapier. Verwarm de oven voor op 150°C / gasovenstand 2.
    3. Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende 1 3/4 tot 2 uur. Controleer de gaarheid na 1 1/2 uur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren