Eenvoudig marshmallow fondant

    Eenvoudig marshmallow fondant

    2keer bewaard
    32min


    Maak dit als eerste!

    Met behulp van gewone marshmallows heb je slechts drie ingrediënten nodig om ​​heerlijk fondant te maken. Je kunt eventueel nog wat aroma toevoegen, zoals vanille, in plaats van een beetje van het water.

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 450 gr witte marshmallows
    • 900 gr poedersuiker
    • 1 1/2 eetlepel water
    • boter of margarine, om in te vetten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2min  ›  Klaar in:32min 

    1. Leg de marshmallows in een magnetronbestendige kom en zet de magnetron op de hoogste stand gedurende 30 seconden. Voeg 1 1/2 eetlepel water toe. Vet een grote lepel in met boter of margarine, roer door de marshmallows. Zet de magnetron steeds 30 seconden aan, roer in de tussentijd, tot de marshmallows in z'n geheel gesmolten zijn.
    2. Voeg de poedersuiker ong 250 gr per keer toe, roer tussen elke toevoeging, totdat de hele 900 gr is opgenomen.
    3. In dit stadium wordt het mengsel plakkerig, zodat je je handen in moet vetten met boter of margarine. Kneed het op een ingevet werkvlak tot het glad en niet meer plakkerig is.
    4. Vet je werkoppervlak weer een beetje in en rol de fondant uit. Leg de lap fondant over de taart die je waarschijnlijk al bedekt hebt met marsepein of botercrème.

    Tip

    Voeg een kleurstof voor voeding toe om de fondant een kleurtje te geven. Draag altijd handschoenen en je krijgt geen gekleurde handen! Met dit recept kun je 2 ronde biscuits van 23 cm bedekken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren