Eenvoudige kaasstengels

    Eenvoudige kaasstengels

    9keer bewaard
    35min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een van mijn favoriete recepten! Een geweldig, makkelijk hapje. Zeer populair in de winter en ook lekker als tussendoortje tijdens het buizen op een regenachtige zondagmiddag.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 bowlful

    • 150 gr belegen kaas
    • 40 gr zachte boter
    • 160 gr bloem
    • 1 1/2 theelepels zout
    • 1/2 theelepel mosterdpoeder (optioneel)
    • melk, zoveel als nodig blijkt
    • bloem, zoveel als nodig blijkt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Vet een grote bakplaat in met boter. Verwarm de oven voor op 190°C / gasovenstand 5.
    2. Rasp de kaas en doe in een mengkom. Snijd de boter in blokjes - dit maakt het makkelijker om mee te werken - en meng de twee samen. Maak je geen zorgen als het een beetje op een puinhoop lijkt!
    3. Doe de bloem in de kom (het is niet nodig hem te zeven) samen met het zout. Voor een sterkere smaak kun je een halve theelepel mosterdpoeder toevoegen. Meng alle ingrediënten tot een deeg, meestal moet je melk toevoegen totdat het bij elkaar komt, maar zorg ervoor dat je zeer kleine hoeveelheden per keer toevoegt. Nu je een plakkerig deeg hebt, strooi je een kleine hoeveelheid bloem op het mengsel (niet te veel dan droogt het uit) en kneed het met je handen. Nu lijkt het op een gespikkeld brooddeeg.
    4. Rol op een licht met bloem bestoven werkblad het deeg uit, met behulp van een met bloem bestoven deegroller, tot een dikte van 3 mm. Snijd de ruwe randen van het uitgerolde deeg eraf, en maak er een vierkant of rechthoek van. Snijd het vervolgens in lange repen, ik snijd ze meestal 7 cm lang en 3 cm breed.
    5. Draai de repen tot ze op een dubbele helix lijken (of een wokkel), en leg ze op de bakplaat. Doe dit met alle repen en herhaal stappen 4 en 5 totdat je geen deeg meer over hebt.
    6. Als je een glansje op de kaasstengels wilt, smeer er dan een beetje ei over, maar eerlijk gezegd ziet dit hapje er beter uit zonder.
    7. Zet de kaasstengels 15 minuten in de oven of tot ze er goudbruin uitzien. Gebruik een paletmes (of zoiets) om de kaasstengels van de bakplaat los te maken. Leg de kaasstengels in een kom en garneer met een laagje bloem. Ze smaken heerlijk als ze nog warm zijn, maar ze zijn nog steeds zeer lekker als ze koud zijn. Eet smakelijk!

    Tip

    Het is niet erg als de kaasstengels aan de randen een klein beetje zwart worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren