Champignon-roomsoep met verse peterselie

    Champignon-roomsoep met verse peterselie

    5keer bewaard
    40min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Geweldig recept voor een troostrijk gerecht op een kille dag. Maak ook dit heerlijke romige champignonsoepje.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 120 ml groentebouillon
    • 1 grote ui, gesneden
    • 500 gr champignons, gesneden
    • 1 eetlepel ongezouten boter
    • 1 eetlepel aardappelmeel
    • 3 eetlepels koude melk
    • 250 ml room
    • 1 eetlepel gehakte verse peterselie
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Smelt de boter in een koekenpan en bak de ui met de champignons gedurende 10 minuten, roer af en toe. Bak ze niet bruin!
    2. Warm de groentebouillon op in een grote pan, roer de champignons met de ui erdoor. Laat 5 minuten koken.
    3. Ondertussen los je het aardappelmeel op in de koude melk. Roer door de soep, meng goed. Breng aan de kook en kook 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
    4. Meng de room met een paar eetlepels hete soep in een kleine kom. Klop krachtig en giet terug in de pan, meng goed. Voeg de verse peterselie toe.
    5. Pureer de soep in een keukenmachine. Serveer met croutons.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren