Makkelijke chocoladecake

    Makkelijke chocoladecake

    9keer bewaard
    1uur


    72 personen hebben dit gemaakt

    Deze chocoladecake kan vrij snel worden gemaakt. Serveer bestrooid met poedersuiker, overgoten met gesmolten chocolade of bedek met chocolade ganache of roomkaasglazuur.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 200 gr suiker
    • 125 gr zelfrijzend bakmeel
    • 2 eetlepels cacaopoeder
    • 2 eieren
    • 1/2 theelepel vanille-extract
    • 125 ml melk
    • 75 gr boter, gesmolten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Vet een cakevorm in.
    2. Doe alle droge ingrediënten (suiker, meel, cacao) in een kom en meng goed.
    3. Voeg de eieren, vanille-extract en melk toe, goed mengen. Voeg gesmolten boter toe en roer een paar minuten.
    4. Giet het beslag in de cakevorm. Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 45 minuten. De taart is gaar als een spies in het midden van de cake er schoon uitkomt.

    Roomkaasglazuur

    Gebruik dit recept voor het roomkaasglazuur dat staat afgebeeld op de foto.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren