Lemon curd cake

    Lemon curd cake

    4keer bewaard
    1uur15min


    47 personen hebben dit gemaakt

    Deze cake is erg makkelijk te maken, mits je Britse lemon curd kunt vinden. Ik maak ze ook wel eens in muffinvormpjes zodat ze makkelijk mee te nemen zijn als lunch of picknick.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 140 gr zelfrijzend bakmeel
    • 110 gr suiker
    • 110 gr boter of margarine, op kamertemperatuur
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 2 volle eetlepels lemon curd uit een potje
    • 2 eetlepels citroensap
    • 2 eetlepels kristalsuiker
    • 1 geraspte citroenschil

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3.
    2. Doe alle ingrediënten in een kom of keukenmachine en meng goed.
    3. Giet het beslag in een ingevet cakeblik met een inhoud van ong 1 liter (of maak ongeveer 16-18 muffins).
    4. Zet in het midden van de oven en bak 1-1/2 uur (of 40-45 minuten voor de muffins).
    5. Terwijl de cake of muffins in de oven staan, maak je de topping: Meng hiervoor de kristalsuiker, het citroensap en de citroenschil goed samen.
    6. Zodra de cake gaar is, laat je deze 2-3 minuten afkoelen in het blik. Giet de topping over de nog warme cake. Laat ongeveer 1/2 uur afkoelen en verwijder de cake uit het cakeblik.
    7. Je kan de cake een paar dagen bewaren als je hem verpakt in vetvrij papier en daarna in aluminiumfolie wikkelt.

    Tip:

    Ik leg vetvrij bakpapier in mijn bakvorm, want dan is het veel makkelijker om de cake uit de bakvorm te halen. Bovendien blijft de cake langer vers...als er nog wat van over is ;)

    Waar kun je lemon curd kopen?

    Lemon curd is vaak te koop in beter gesorteerde supermarkten, maar de lekkerste lemon curd vind je vaak in Britse speciaalzaken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren